DIY/knutselen

En garde! Een ridderkasteel van karton

ridderkasteel van karton
Mirian
Geschreven door Mirian

Een paar jaar geleden lag mijn huis vol Playmobil. De politie reed rond in de camper, het gezin ging op vakantie in het piratenschip en altijd lagen er boeven op de loer! Kinderen hebben niet veel nodig voor hun fantasiespel. De salontafel werd gebruikt als gevangenis en de mat was de zee. Ik denk dat we daarom nooit het grote ridderkasteel van Playmobil hebben aangeschaft: de kinderen verzonnen zelf een ridderkasteel!

Een zelfgemaakt ridderkasteel van karton

ridderkasteel van kartonWas ik dit idee toen maar tegengekomen! Een ridderkasteel maak je makkelijk zelf van een doos. Ik vind deze zo leuk omdat ie van alle kanten bespeelbaar is. De ridders en jonkvrouwen kunnen echt naar binnen en een binnenplaats oprijden. Met dit ridderkasteel van karton creëer je vier hoeken en dus vier verschillende decors. Schilder een eetzaal, een binnenplaats en een stal.

Of wordt jouw gebouw een politiebureau met gevangenis, kantoor en parkeerplaats?? Maak je een prinsessenkasteel of een boswachtershuis? Jee, de mogelijkheden zijn weer eens eindeloos!

Hier vind je de link met werkbeschrijving waar ik deze diy vond. De mooie, duidelijke foto’s laten je stap voor stap zien hoe je het kasteel maakt. Veel speelplezier!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter