feest

Hemelvaart, wat vieren we dan?

hemelvaart
Mirian
Geschreven door Mirian

Welke gebeurtenis wordt herdacht met Hemelvaart? Dat het iets met Pasen te maken had wist ik. En dat het een vrije dag is! Na vragen van mijn kinderen hoog tijd om er eens in te duiken.

Veertig dagen

hemelvaartMet Pasen is Jezus verrezen uit de dood. Hij leeft, is niet meer dood. Vervolgens verschijnt Hij vaak aan zijn leerlingen. 40 Dagen na Pasen gaat Hij naar de hemel om zich bij God te voegen. Hemelvaart dus.

Hemelvaart voor kinderen

Gelukkig staan er op YouTube leuke filmpjes voor kinderen die Hemelvaart op een heldere en leuke manier uitleggen:

Dit filmpje van Clipphanger is door de gebruikte humor meer geschikt voor wat oudere kinderen.

 

Dit filmpje is door het taalgebruik meer geschikt voor kleuters.

 

 

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter