Ooit stuit je op een recept waarbij je je afvraagt waarom je dit nog in een winkel zou kopen. Deze hazelnootpasta is er zo een! In een handomdraai gemaakt, geen conserveringsmiddelen en zóóóóó lekker!
Zelf hazelnootpasta maken
Ik vond het recept in het magazine Booschappen. Een tegenhanger van de AllerHande. Binnen een kwartiertje sta je te snoepen van je eigen hazelnootpasta!
Dit heb je nodig:
- 150 gram blanke hazelnoten
- 40 gram cacaopoeder
- 100 milliliter gecondenseerde melk
- 20 gram poedersuiker
- 50 milliliter melk
En zo ga je te werk:
1. Zet alle ingredienten klaar.
2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan of in de oven.
3. Maal de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine fijn tot poeder.
4. Voeg de cacao, gecondenseerde melk, poeder- suiker en gewone melk toe.
5. Mix ongeveer 3 minuten tot het mengsel de smeuïge consistentie van hazelnootpasta heeft.
6. Bewaar de hazelnootpasta in een luchtdichte pot.
Dit kan niet misgaan! In mijn koelkast staat nu standaard een potje Homemade hazelnootpasta. Mmmmm… voor mij geen chocopasta uit de supermarkt meer!