recepten

Homemade hazelnootpasta maken

hazelnootpasta maken
Mirian
Geschreven door Mirian

Ooit stuit je op een recept waarbij je je afvraagt waarom je dit nog in een winkel zou kopen. Deze hazelnootpasta is er zo een! In een handomdraai gemaakt, geen conserveringsmiddelen en zóóóóó lekker!

Zelf hazelnootpasta maken

Ik vond het recept in het magazine Booschappen. Een tegenhanger van de AllerHande. Binnen een kwartiertje sta je te snoepen van je eigen hazelnootpasta!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram blanke hazelnoten
  • 40 gram cacaopoeder
  • 100 milliliter gecondenseerde melk
  • 20 gram poedersuiker
  • 50 milliliter melk

En zo ga je te werk:

1. Zet alle ingredienten klaar.
2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan of in de oven.
3. Maal de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine fijn tot poeder.
4. Voeg de cacao, gecondenseerde melk, poeder- suiker en gewone melk toe.
5. Mix ongeveer 3 minuten tot het mengsel de smeuïge consistentie van hazelnootpasta heeft.
6. Bewaar de hazelnootpasta in een luchtdichte pot.

hazelnootpasta maken

Dit kan niet misgaan! In mijn koelkast staat nu standaard een potje Homemade hazelnootpasta. Mmmmm… voor mij geen chocopasta uit de supermarkt meer!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter