overig

Het griezelige kasteelbeest

kasteelbeest
Mirian
Geschreven door Mirian

We hebben deze week het boek Het Griezelige Kasteelbeest gelezen. Dit leuke boek voor kinderen vanaf negen jaar speelt zich af in het kasteel van de familie Anderhand. Behalve dat er een bijzonder vreemde familie woont, is er nog iets aan de hand: er zit een monster in het kasteel dat verschillende dienstmeisjes heeft opgegeten. Om dat monster te laten verdrinken, heeft het kasteel zichzelf helemaal gesloten waardoor het kasteel overstroomt. De enige die iedereen kan redden, is de oude raaf Edgar. Hij is ook diegene die het verhaal vertelt.

Volg je het nog? De raaf vertelt in het boek wat er allemaal gebeurt waardoor je gelijk kennismaakt met de vreemde familie Anderhand: graaf Daldruif en zijn vrouw Muntje, de tweelingbroertjes Gruis en Bruis, de tienjarige Viltkruid en zijn aapje Gozer en de grote zus Zonnewendy. Al deze vreemde namen zorgen ervoor dat het begin  van het boek lastig is om in te komen. Maar als je kind daar eenmaal doorheen is, is het een hartstikke leuk en avontuurlijk verhaal. Daar moet wel bij gezegd worden dat er in het boek soms moeilijke woorden voorkomen die voor kinderen van negen en tien jaar lastig te begrijpen zijn.

Doordat het verhaal letterlijk vanuit vogelperspectief wordt verteld, krijgt het boek een originele draai. De leuke plaatjes en grappige manier waarop sommige woorden zijn getekend, maken het bijzondere verhaal helemaal af.

Het Griezelige Kasteelbeest is een leuk cadeau voor Sinterklaas of onder de kerstboom voor kinderen vanaf negen jaar die wel houden van een vreemd verhaal.


Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter