DIY/knutselen

Frozen: knutselen en spelletjes

cupcakes frozen
Mirian
Geschreven door Mirian

Onze kinderen zijn de laatste tijd helemaal weg van Frozen. De film wordt regelmatig opgezet en de twee jongens hebben inmiddels ook een afbeelding van Frozen op een kamer hangen. Ik ging op zoek naar leuke dingen om te knutselen te spelen, uiteraard alles in het teken van Frozen. Jouw zoon of dochter ook Frozen-fan? Ik zet wat leuk dingen op een rij!

Bouw een Olaf
De kinderen vinden Olaf het leukste figuurtje uit Frozen. Leuk om deze Olaf van papier te maken. Print de onderdelen van Olaf op deze pagina en zet ze in elkaar.

bouw een Olaf

Memory
Op deze site kun je het memory-spel van Frozen printen. Leuk om deze kerstvakantie te spelen!

memory frozen

Kleurplaten
Kleurplaten zijn altijd goed, zeker van Frozen. Leuke kleurplaten van Frozen vind je op de site kleurplaten.eu. Je kunt ze gratis printen.

kleurplaat Frozen

Olaf van een wc-rol
Knutsel Olaf van een wc-rol. Leuk ook voor de allerkleinsten.

frozen van wcrol

Strijkkralen
Ik denk dat we hiermee beginnen: Olaf van strijkkralen.

SAMSUNG

Zoek de verschillen
Ken je het spelletje nog? Zoek de verschillen. Zoek ze in deze twee afbeeldingen van Frozen.   Je kunt de afbeelding hier printen.

zoek de verschillen frozen

 

Cupcakes 
Natuurlijk mag het bakken van cupcakes niet ontbreken. Deze cupcakes met sneeuwpop passen helemaal bij Frozen en zijn nog eens heel makkelijk te maken. Hoe? Je leest het hier.

cupcakes frozen

Ga jij ook aan de slag? Ben benieuwd wat jullie maken in Frozen-stijl!

Naar aanleiding van deze post reageerde lezeres Jolanda: ze heeft meer nog meer leuke ideeën. Ik voeg ze graag toe. Dank je wel voor de inspiratie Jolanda!

(Glitter)sneeuw
Met een bus scheerschuim, 2 pakken maizena en glitters kneed je met wat geduld heel zacht aanvoelende sneeuw! Je moet even volhouden met kneden, want het duurt even voordat de maizena en scheerschuim goed door elkaar zitten, maar dan heb je ook echt wat!

Spelletje Frozen
Maak een leuk spel van Frozen. Op deze website vind je alle benodigdheden. Knip de onderdelen van Olaf uit en zet de dobbelsteen in elkaar. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen en mag je het lichaamsdeel van Olaf neerleggen wat je rolt. Gooi je een zonnetje, dan smelt er een onderdeel. Wie heeft Olaf als eerste in elkaar?

Sneeuwpop van sok
Maak een sneeuwpop van een sok. Vul de sok met rijst en gebruik een (loom)elastiekje om de kop en de buik van elkaar te scheiden. Een witte muts is misschien wat saai dus geef het een leuk kleurtje met stift.

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

3 Reacties

  • Maak je eigen (glitter)sneeuw! Leuk om samen met ze te maken:
    met een bus scheerschuim, 2 pakken maizena en glitters kneed je met wat geduld heel zacht aanvoelende sneeuw! Je moet even volhouden met kneden, want het duurt even voordat de maizena en scheerschuim goed door elkaar zitten, maar dan heb je ook echt wat!!

  • En dit is een leuk spelletje (een jumbolinospel)
    de linkjes naar de 2 bijbehorende documenten vind je op de site, knip de onderdelen van Olaf uit en zet de dobbelsteen in elkaar.
    Om de beurt gooi je met de dobbelsteen en mag je het “lichaams”deel van Olaf neerleggen wat je rolt. Gooi je een zonnetje, dan smelt er een onderdeel. Wie heeft Olaf als eerste in elkaar?

  • Dit hebben we als knutsel gedaan op het frozenfeestje van onze dochter (7 jaar): een sneeuwpop maken van een sok. Het elastiekje erom draaien (we hebben loomelastiekjes gebruikt) en het vullen met rijst was een werkje waar de meesten wat hulp bij nodig hadden, maar verder hebben ze heel veel zelf kunnen doen. Omdat we een witte muts wat saai vonden, hebben ze de muts met stift versierd.

Laat een reactie achter