DIY/knutselen feest

Legofeestje

SONY DSC
Mirian
Geschreven door Mirian

Hiep hiep hoera! Onze oudste zoon werd 6 jaar en natuurlijk vierden we dat onder andere met een kinderfeestje. Hij was heel duidelijk: het moest een Legofeestje worden. En zo gebeurde. Omdat ik denk dat een Legofeestje voor heel veel jongens (en misschien ook wel meisjes) leuk is, deel ik het feestje graag!

Uitnodiging
De uitnodiging maakte ik van plastic zakje met een papieren label. Het ontwerp komt van Kids of the World. Op het label staat de naam van mijn zoon en zijn leeftijd in Legoletters. Op de achterkant de gegevens van het feestje (datum, adres, etc.). In het plastic zakje stopte ik een aantal legoblokjes.

De aankleding
Natuurlijk was ook de aankleding in Legostijl.  Ik versierde de tafel met spullen uit de Partybox Lego onder andere te koop bij Brickshop (Tip: kijk ook eens op Marktplaats. Ik tikte m daar voor een prikkie op de kop). Bekers, bordjes, servetten, tafelkleed en slingers. Alles in stijl. Ik maakte naamkaartjes voor op tafel. Daarvoor gebruikte ik de foto die je op deze site kan vinden. Sla de foto met de rechtermuisknop op je computer op. In Photoshop zette ik de namen van de kinderen die op het feestje kwamen op het kaartje. De kaartjes zette ik in een standaard van legoblokjes. Ook printte ik placemats in het Legothema. Hiervoor printte ik de posters die je van de Legosite kunt downloaden op A3-formaat.


Uiteraard begon het feestje met zingen, cakejes versieren en eten, ranja drinken en de cadeautjes uitpakken. Daarna was het tijd voor Legospelletjes!

De spelletjes

Raceautootje bouwen
Ik heb bij de Action raceautootjes van (nep)lego gekocht. Nog geen 50 cent per stuk. Vol enthousiasme hebben de kinderen de autootjes in elkaar gezet en daarna mochten ze er natuurlijk lekker mee racen. Schot in de roos!

Legopoepen 
Het ouderwetse spijkerpoepen, maar dan met een langwerpig Lego-blokje aan het touwtje.  Tip: gebruik een fles met een brede hals, anders is het wel heel lastig om het legoblokje in de fles te krijgen.

Wie maakt de hoogste Lego-toren?
Heel simpel, maar het viel enorm in de smaak: de hoogste Legotoren bouwen. Je zou dit ook met Duploblokken kunnen doen

Zoek het legomannetje
Ik printte een aantal Legomannetjes en, terwijl de kinderen in de gang stonden, verstopte die in het huis. Wie heeft als eerste een Legomannetje gevonden?

Legoblokje leggen
Het bekende spelletje zakdoekje leggen, maar dan met een Legoblokje in plaats van een zakdoekje.  

Memory
We speelden ook (zelfgemaakt) memory, uiteraard in Legostijl. Ik printte de plaatjes van deze site, knipte ze uit en plakte ze op rood karton. Dit spel was een enorm succes; we speelden het meerdere keren.

Knutselen
Tussen de spelletjes door was er ook tijd om te knutselen. Zo versierden de kinderen Legomannetje met stift en stickers. Ook waren er kleurplaten: voor de jongens van Lego city en voor de meisjes van Lego Friends.

Na de pannenkoeken kregen de kinderen uiteraard een goodiebag mee naar huis. Ik plakte een Legomannetje op een geel papieren zakje. In het zakje zaten een Legopotlood, een Legogum (van de Action), een stickervel (uit de Partybox Lego) en een klein zakje snoepjes.

Een supergeslaagd feestje!

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

12 Reacties

Laat een reactie achter