spelidee

Maak van een saaie wandeling een wandelzoektocht!

wandeling zoektocht
Mirian
Geschreven door Mirian

De zomervakantie is goed van start gegaan. Het weer is lekker, we moeten nergens naartoe en alles kan uitgesteld worden tot morgen of nog later. We genieten dus.
En ik heb tijd voor mijn jongens. Bijvoorbeeld om een flinke wandeling te maken. Gezellig toch? Nou daar denken de jongens dus mooi anders over! Wandelen is saai! Erger nog: wandelen is saa-haai! Maar daar heb ik iets op gevonden!

Wandeling wordt wandelingzoektocht!

In plaats van doelloos lopen (zoals ik denk dat mijn kinderen dat zien…) koppel ik er een doel aan. Middels een opdracht is lopen niet langer het doel maar een middel om een opdracht te volbrengen!
Ik vond deze bingo-kaart met allerlei voorwerpen die je in iedere buurt tegenkomt. Meestal loop ik bij ons de bossen in maar met de bingo-kaart lijkt me dat geen goed idee!
Aan de wandel dus en goed om je heen kijken. Zo tover ik de zogenaamde saaie wandeling om tot wandelzoektocht naar al deze leuke voorwerpen. Dat stoplicht lijkt me nog het meest lastig aangezien we die in ons dorp niet hebben! Dat wordt nog een lange wandeling! En wanneer we een man met een baard tegenkomen hoop ik maar dat Guus en Pim niet heel hard naar hem gaan roepen en wijzen!

wandeling wordt zoektocht

Download de bingo-kaart hier en geniet samen van een leuk middagje uit!

 

 

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter