overig

Nationale Voorleesdagen – vijf boekentips

Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Van 21 tot en met 31 januari aanstaande staan scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en boekwinkels in het teken van voorlezen. Het doel van deze dagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Wij hebben echt kasten vol boeken, maar ik blijf het leuk vinden om nieuwe boeken te ontdekken. We zetten een aantal leuke boeken voor je op een rij.

Boer Boris gaat naar zee
Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!

Boer boris gaat naar zee

Gewonnen
Opgelet! Is iedereen klaar voor de race? Zit iedereen op zijn plaats?
Drie … twee … één … Start! Een snel en grappig boek over een spannende race. Maar valt deze wedstrijd wel te winnen? Leuk boek: Gewonnen

gewonnen

Pas op! Dit boek bijt
Wat is dit een leuk boek! Het boek begint met een lelijk klein eentje, dat anders is dan zijn broertjes en zusjes. Een heel lief begin. Maar al snel ontdek je dat er iets in het boek zit dat er niet hoor, iets dat bijt. Een heel grote krokodil! Eerst eet hij de letters op en dan neemt hij zelfs een hap uit de omslag van het boek… Die engerd moet zo snel mogelijk het boek uit. Maar hoe? Pas op dit boek bijt is een superleuk boek. Niet alleen maar luisteren, maar ook meedenken en meedoen.

Pas op! Dit boek bijt

 

De gele ballon
Dit boek blijft bij ons favoriet: De gele ballon. Een boek met prachtige tekeningen van Charlotte Dematons. Er is geen tekst in het boek te vinden en toch boeit elke bladzijde. Je kunt er je eigen verhaal bij maken. Op iedere pagina vind je een blauw autootje een fakir op een vliegend tapijt, een boef en – uiteraard – een gele ballon. Vind je deze vier dingen op elke pagina terug?

De gele ballon

Kleine Pinguïn is zijn knuffel kwijt
Als Tim zijn lievelingsknuffel verliest, is dat een vreselijke ramp! Hij gaat er in zijn eentje vandoor om zijn knuffel te zoeken. Wat gebeurt er met die kleine Tim, daar helemaal alleen in die sneeuwstorm? Kleine Pinguïn is zijn knuffel kwijt is een heel herkenbaar boek.

Kleine Pinguïn is zijn knuffel kwijt

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter