opvoeding

Ochtendstress aanpakken: ochtendritueel pictogrammen

ochtendritueel pictogrammen
Mirian
Geschreven door Mirian

Voel jij je als moeder (of vader, of leerkracht) soms ook een plaat die blijft hangen? Ik hoor mezelf dagelijks dezelfde dingen zeggen. Vooral in de ochtend als er heel veel moet gebeuren in een heel korte tijd. Ga je tanden poetsen, trek je schoenen aan, vergeet je fruit niet, vuile was in de wasmand, heb je je tanden nou al gepoetst? Als kind zou ik echt moe worden van zo’n moeder!

Hulp bij het ochtendritueel pictogrammen

ochtendritueel met pictogrammenDat kan vast anders! En zo ging ik vorig jaar op zoek naar een stappenplan die mijn taak als hangende grammofoonplaat over kon nemen. Ik vond deze download die perfect paste in ons ochtendritueel. Ik printte deze uit en hing ‘m op op een duidelijke plaats. Als extra toevoeging tekende ik er een klok bij die 10 voor half 9 aanwees. Op die tijd moest het lijstje afgewerkt zijn zodat we naar school konden fietsen.

En toen was het afwachten of het aansloeg…. Ik gaf van tevoren aan dat ik niets zou zeggen. Vooral de jongste rende 10 keer per ochtend naar het A4-tje om te zien wat zijn volgende opdracht was! Hij had er lol in. De oudste schreef er nog een taak bij. Namelijk dat er ook een potje Skip Bo (een kaartspel) gedaan moest worden.

Na een aantal weken zakte de interesse voor het blaadje in. Maar tegen die tijd hadden de jongens de flow al helemaal eigen gemaakt! Natuurlijk moet ik ze af en toe achter de vodden aanzitten maar lang niet meer zoveel als voor dit printje! Uitproberen dus! Misschien helpt het jouw ochtendstress ook te veraangenamen!

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter