DIY/knutselen feest

De leukste aftelkalenders Sinterklaas

aftelkalender sint
Mirian
Geschreven door Mirian

Volgend weekend komen Sinterklaas en de pieten weer aan in ons land. Dan komt de tijd van schoentjes zetten en aftellen naar Pakjesavond. Wij zetten de leukste aftelkalenders op een rij.

De aftelkalender van Printcandy, die je gratis kunt downloaden en printen, is mooooooi, een prachtig plaatje.

aftelkalender sint

Veel werk, maar wat ie ie leuk: gebruik een letterbak (onder andere te koop bij Action) als aftelkalender. In elk vakje een klein cadeautje of een item dat met Sinterklaas te maken heeft. Zet op de pakjes het aantal dagen dat het nog duurt voordat het pakjesavond is.

aftelkalender sinterklaas1

Het kleine avontuur heeft ook een leuk idee voor een aftelkalender: een aftelkalender met kleine pietenzakjes gemaakt van cadeauzakjes. In elk zakje zit iets kleins, bijvoorbeeld een chocolademunt, maar soms vinden je kinderen ook een briefje dat ze hun schoen mogen zetten. Erg leuk!

aftelkalender sinterklaas

Ook leuk: de aftelkalender van Frokkie en Lola. Downloaden, printen en klaar is je aftelkalender. Tip: geef de cijfers van de dagen waarop je kind zijn of haar schoen mag zetten een kleurtje. Dit zorgt voor extra aftelpret!

aftelkalender sint

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

2 Reacties

Laat een reactie achter