DIY/knutselen

Valentijnskaart maken

valentijnskaart maken
Mirian
Geschreven door Mirian

In de klas van mijn kinderen wordt wel eens geroepen wie op wie is. Dat ze verkering hebben maar niet met elkaar willen afspreken. Heel aandoenlijk. Mijn jongens houden zich er verre van want vooralsnog zijn meisjes ondoorgrondelijke wezentjes waar je beter bij uit de buurt kunt blijven. Hopelijk verandert dat binnen 20 jaar nog!

Toch doen wij een beetje aan Valentijnsdag. We knutselen wat voor mensen die je gewoon lief hebt. Ik vond een leuke Valentijnskaart om te maken. Deze kaart met een mooi hart van draad is meteen een hele goede motorische oefening. En in het geval van mijn zonen ook meteen een oefening in doorzettingsvermogen!

Valentijnskaart maken met naald en draad

De kaart vond ik op deze site. Gebruik mooi stevig wit papier en laat je kind een mooie kleur draad kiezen. Rood is de kleur van de liefde maar zoals op de foto’s te zien is, zijn andere kleuren ook mooi. Om de omtrek van een hartje te maken kun je een uitsteekvormpje gebruiken of je kind juist zelf een hart laten tekenen.

valentijnskaart maken

En als je kind(eren) lekker bezig zijn, kun je zelf ook een Valentijnskaart maken voor je geliefde!

valentijnskaart maken

Over de auteur

Mirian

Mirian

Ik ben getrouwd met Edwin en moeder van Jasper, Niels en Lars. Ik ga graag wandelen in de natuur met onze lieve hond; Belle. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekjes hier in de omgeving te vinden. Ik lees graag boeken, maar ik zou er nog veel meer willen lezen. ( maar ja de tijd) Ik ben graag creatief bezig. Ik vind het ook leuk om met de kinderen een spelletje te doen, knutselen of iets samen te bakken in de keuken. Ik zou het liefst nog veel vaker een weekendje lekker er tussen uit gaan met mijn gezin.

Laat een reactie achter